kop-van-jut-haarlemNIEUW THEATERSPEKTAKEL!!!

DE KOP VAN JUT, een Haarlems MOORD verhaal.

Haarlem 1912. Angelique Sonneville, een jonge vrouw uit de betere kringen, houdt haar verleden angstvallig voor haar man verborgen. Waar is zij bang voor? Wie zijn haar vader en moeder? Waarom durft zij geen kinderen te krijgen? En wat heeft dat te maken met een moord die 35 jaar geleden in Den Haag is gepleegd? En welke rol speelt de Kop van Jut?

Cees Nel is ‘armenopziener’ van de Diaconie in de Jansstraat. Op een dag krijgt hij een keurig vrouwtje op bezoek, dat hem vraagt of zij in aanmerking kan komen voor een huisje op het hofje van Guurtje de Waal. Op zoek naar haar antecedenten, zet hij ongewild een rollercoaster van gebeurtenissen in werking, die leiden tot een dramatische onthulling.

Het is kermis in de stad en het Rariteitenkabinet en de Gruwelshow van Doctor Galigari spelen een belangrijke rol bij de ontrafeling van het verleden van Angelique.

Met kermisacts als de Dikke Dame, de Siamese tweeling, de Vrouw met de Baard en de Vrouw met 4 Borsten is dit een wel zéér theatrale Muzikale Komedie.

Script en regie: René Retèl

Komt dat zien! Komt dat zien! 

Speeldata:

  • zaterdag 14 november, avondpremière
  • zondag 15 november, middagvoorstelling
  • zondag 15 november, avondvoorstelling

kop van jutLocatie:

Grote zaal van de Toneelschuur in Haarlem.

Kaarten:

Kaarten voor de Kop van Jut zijn te koop via www.toneelschuur.nl

Hofjeskrant:

Lees het artikel in de Haarlemse Hofjeskrant over de Kop van Jut.

Foto’s:

Klik hier voor foto’s achter de schermen.