godfried-bomans

Terugblik “Godfried”

Lieve spelers, danseressen en artiesten, Lief productieteam en koorleden,

Namens de Haarlemse Theatermakers wil ik jullie allemaal ontzettend bedanken voor jullie inzet, creatieve bijdrage en spelplezier tijdens de repetities en uitvoeringen van “Godfried” met als extra beloning een lovende mail van de voorzitter van het Godfried Bomans Genootschap.

Met elkaar hebben we een voorstelling neergezet die in dit Bomansjaar door geen ander amateurgezelschap geëvenaard kan worden. De lat lag hoog maar samen hebben we een prachtige serie voorstellingen gerealiseerd.

Met veel plezier denken wij terug aan de repetitieperiode die weer anders was dan alle voorgaande maar met hetzelfde doel: vijf spetterende voorstellingen in de Toneelschuur!

Wij wensen jullie allemaal een mooie zomer(vakantie) toe en misschien zien we mekaar weer bij een nieuwe productie van de Haarlemse Theatermakers!

Met vriendelijke groet,

Namens de Haarlemse Theatermakers,
Geoffrey en Don Courchaine, Mirjam.

April 2013

godfried bomans

Nog een aantal weken te gaan en dan staat de productie “Godfried” in de Toneelschuur te Haarlem.
Er is al ontzettend hard gewerkt en je ziet de voorstelling per week groeien. De laatste loodjes wegen zwaar en iedereen doet ontzettend zijn best om er een vlotte onderhoudende voorstelling van te maken. Dit keer hebben we een beroep gedaan op het Haarlemse koor Viva Voce: zij zullen de voorstelling opluisteren met een drietal prachtige zangstukken en bijdragen aan de speciale sfeer die deze productie kenmerkt. We maken er met z’n allen een prachtige serie van en hopen op vijf maal een uitverkochte zaal !

Tenslotte nog even dit:
Aan deze productie werken  17 acteurs,  10 danseressen , 8 studenten artiest en een 20-tal zangers en zangeressen van het Haarlemse koor Viva Voce mee. Het productieteam bestaat uit 20 medewerkers.

Haarlemse Theatermakers brengen ‘Bomans’ op de planken

In 2013 is het honderd jaar geleden dat Godfried Bomans geboren werd. Natuurlijk zal aan het geboortejaar van deze Haarlemse schrijver door uitgevers en pers uitgebreid aandacht worden besteed. 100 jaar Bomans is voor ‘De Haarlemse Theatermakers’, die in 2013 ook tien jaar bestaan, de gelegenheid om hun jubileum te vergulden door deze bijzondere Haarlemse schrijver op de planken te brengen.
Op 5, 6, 7, en 8 april 2013 staan ‘De Haarlemse Theatermakers’ in de Toneelschuur met de theaterproductie GODFRIED. Acteur Bas Heerkens zal de rol van Bomans op zich nemen en componist Joost van Oosten zal het leven van Bomans in muzikale sferen omzetten. Het oeuvre van Bomans zal echter niet door deze productie ten tonele worden gevoerd zoals al regelmatig is gebeurd vanuit diverse werken van zijn hand. Deze productie is van een andere orde, het leven van de schrijver was uitgangspunt om een script op te baseren.
De productie zal wederom een multimediaal spektakel worden, de signatuur van de regisseur Paul Rooyackers, waarbij enkele verhaallijnen door auteur Bor Rooyackers zijn uitgewerkt tot een toneelscript waarbij lineair een brug wordt geslagen van het sterfjaar van Bomans tot aan het jaar 2013, het jaar waarin Bomans nog geleefd zou kunnen hebben.
Het leven van de auteur Bomans was een aaneenrijging van vele gebeurtenissen en na veel research heeft dit geresulteerd in een rijk script waarbij de familie van de schrijver, alsmede de hoofdpersonages uit de vele werken hun opwachting zullen maken tijdens het theaterstuk.

 

Het Marine Hospitaal