TERUGBLIK PRODUCTIE HAARLEMSE THEATERMAKERS

DE DERTIENDE RIJ…

100 jaar Stadsschouwburg Haarlem

haarlemse-theatermakers

Foto: Charles Duijff

Er gebeurden vreemde dingen in de Stadsschouwburg het weekend van de 26e en 27e januari 2019. Stichting de Haarlemse Theatermakers heeft veertig amateurspelers en algemeen directeur Jaap Lampe van de Stadsschouwburg in de spotlight gezet met een bijzonder 100-jarig jubileumproject. Regisseur en toneelschrijfster Marijke Kots schreef daarvoor een nieuwe tekst.

Deze voorstelling, ter ere van het honderdjarig bestaan van de fraaie Stadsschouwburg was een hele speciale. De voorstelling werd opgedragen aan Don Courchaine, die al vanaf 2003 samen met zijn broer Geoffrey Courchaine de kar trok van ‘De Haarlemse Theatermakers’. Helaas is Don in 2016 overleden. Geoffrey bleef actief en zette dit week-end samen met het hele gezelschap weer een fantastische voorstelling neer.

Wat Geoffrey niet kon vermoeden, was dat hij na afloop van de voorstelling op een heel bijzondere wijze in het zonnetje zou worden gezet en zou worden gedecoreerd door de Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest, de gemeente waar Geoffrey woonachtig is. Allereerst werd Geoffrey toegezongen…

Lees verder ->

De gedecoreerde Geoffrey Courchaine

© Foto United Photos/Toussaint Kluiters


De gedecoreerde Geoffrey Courchaine

Hij werd er totaal door verrast. Geoffrey Courchaine is zondagmiddag na de laatste voorstelling van De dertiende Rij in de Stadsschouwburg van Haarlem door burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal onderscheiden met de versierselen die horen bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verder ->