Delen/Bookmark

7 Responses to “Marine Hospitaal”

 • Reüniecommissie MHO:

  Tijdens de voorstelling over het Marinehospitaal op zondagmiddag 07 oktober, waren wij als reüniecommissie MHO met ongeveer 150 “oud” personeelsleden aanwezig. Na de voorstelling was er een kleine reünie in het theatercafe van de toneelschuur. We hebben genoten. Vanuit ons gastenboek hebben we reacties die met een warm gevoel weergeven hoe wij als personeel van het MHO deze voorstelling hebben beleeft;
  “Wat een leuke voorstelling! Sfeer van ‘ons’ hospitaal heel goed neergezet. & Ontzettend leuk, de theatervoorstelling! Een lach en een traan! Heel imponerend in het begin met de brand. Maar ook heel leuk de dakgoot! Heel herkenbaar!

  Wij danken de Haarlemse Theatermakers voor het levendig houden van onze herinnering.
  Namens de reüniecommissie MHO en onze reünisten,
  Johan van Poelgeest

 • Jan Lasker:

  Heb me de hele tijd verheugd op deze musical, ik hoop dat de laatste dagen van voorbereiding goed verlopen en dan zien we elkaar op 7 oktober!!

 • Judith Spruit:

  Al een flink aantal jaren hebben wij ons in de Vereniging Marine Hospitaal verzet tegen de bouw van grote flats op het Marinehospitaalterrein. Met succes: de bouw is nu afgeblazen.
  Ook hebben we een alternatief plan ingediend van architect Sjoerd Soeters dat door de hele buurt met veel enthousiasme werd begroet.
  Wij als omwonenden dragen het Marinehospitaalterrein een zeer warm hart toe en we vinden het geweldig dat jullie een theatervoorstelling over het Marinehospitaal maken.
  We zullen dan ook in groten getale de voorstelling bezoeken.

 • Mary Steenkist:

  Lijkt me hartstikke leuk… ook ik heb heel warme herinneringen aan het marinehospitaal.
  Tot de sluiting gewerkt op interne en chirurgie

 • Tineke vd Koekelt:

  Ook ik wil graag naar de voorstelling als het zover is. Heb 7 jaar met veel plezier in het MHO gewerkt als verpleegkundige op de hartbewaking.

 • Jaap Boreel:

  Wat een leuk initiatief. Wij willen zeker gaan kijken. Mijn vader was een van de neurologen in het Marine Hospitaal en ik ben er als kind vaak geweest. Heb er zeer goede herinneringen aan, behalve misschien die paar keer dat ik er ivm kleine ongevalletjes moest zijn. Werd daar overigens altijd zeer goed opgevangen. Het was gewoon een leuk ziekenhuis! Heb er overigens als scholier ook nog als schoonmaker gewerkt. Ik werk nu zelf ook als arts bij de Marine, maar vind het jammer dat het Marine Hospitaal niet meer bestaat. Verheug mij echter op jullie ongetwijfeld luchtige en amusante voorstelling.
  Verneem graag wanneer voorstellingen staan gepland en wanneer de kaartverkoop start!
  Succes met de voorbereidingen,
  Jaap Boreel
  Kapitein Luitenant ter Zee Arts

  • tineke zeevat-dros:

   beste jaap, ik herinner me je ouders nog heel goed, mijn man was chirurg in die tijd in het hospitaa, jan zeevat.
   het was een mooie tijd , we hebben met jaap en ook met tineke veel gelachen.
   je vader wilde graag dat jan een patient onder hypnose zou opereren, jan belde hem s’nachts dat de ideale patient was binnengekomen , een jonge matroos met een apendicitis, hij had geen bezwaar tegen de hypnose, voor de zekerheid wer ook de narcotiseur gewaarschuwd, aad den dikken, terwijl de matroos met je vader over zijn vakantie sprak wer de blindedarm verwijderd.
   jan kwam helemaal enthousiast thuis die nacht, de patient was keurig wakker geworden en kon zonder probleem van de operatie tafel stappen.
   leven je ouders nog? mijn jan is in 1990 overleden aan asl, als ze er nog zijn doe ze mijn groeten.
   en natuurlijk een hartelijke groet voor jou, ik heb je als jongetje wel gezien.
   tineke zeevat-dros